Vraag direct een offerte aan!

Geaccrediteerde opleiding weerbaarheid voor de zorg

De methode STRONG Together is speciaal door Edgar Kruyning ontwikkeld voor organisaties in de zorg. Het doel is om medewerkers te trainen om te leren handelen tijdens spannende en eventuele bedreigende situaties, zowel verbaal als fysiek. Daarnaast is de visie dat er op een humane wijze wordt omgegaan met de cliënten wat synoniem staat voor duurzaam relatiemanagement.

Deze opleiding is geaccrediteerd door Stichting Keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de Psychosociale Complementaire Gezondheidszorg.

Als internationaal autoriteit in de oosterse krijgskunsten is Edgar in staat geweest om het beste uit de vele disciplines te gebruiken voor zijn visie.

Werkwijze

STRONG Together is een eenvoudige consistente methode waar steeds op vergelijkbare wijze naar duidelijke einddoelen wordt toegewerkt. Het doel is juist om de ander hulp en steun te bieden zodat je ook werkelijk laat merken dat je de ander wilt helpen.

Wanneer de client fysiek of verbaal onrustig wordt, is het doel om jezelf, de client, omstanders en collega's veiligheid te bieden. Dit doen we vanuit duidelijke protocollen zonder toepassing van klemmen met pijnprikkels. Door juist er naast te staan en verbaal, mentaal en fysiek op een juiste en relaxte wijze contact te maken tracht je als begeleider de situatie te de-escaleren.

De-escalatie is in elke fase leidend. De methode voldoet aan de wet Zorg & Dwang. De medewerkers worden getraind om zichzelf professioneel als 'instrument' in te zetten. De methode bestaat uit theorie, ervaringsoefeningen om jezelf beter inzetbaar te maken en fysieke handelingen. Bij zorginstelling 's Herenloo zijn inmiddels meer dan 8000 medewerkers opgeleid onder de naam Samen Houvast.

 Voor de visie ga naar Strong Together visie