Vraag direct een offerte aan!

Kom in beweging en ervaar!

Laat je stoel staan en kom achter je vertrouwde bureau vandaan. Iets willen bereiken begint met: in actie komen en ervaren.

Lessen uit de krijgskunst

Het zijn de oosterse krijgskunsten die als uitgangspunt voor de trainingen worden gebruikt. We gaan niet vechten of proberen om een expert van jou te maken. Nee, we willen je de essentie, die gepaard gaat met kalmte en innerlijke rust, laten ervaren. Dit doen we niet middels een PowerPoint presentatie maar op een interactieve wijze.

Krijgskunst is een middel

De krijgskunsten brengen je terug bij jouw primaire overlevingsmechanisme en staan ook synoniem voor strijd. Ik zal je laten ervaren dat sterk zijn op een geheel andere manier kan worden bereikt. Echte kracht is meer dan spierkracht, dominantie, autoritair zijn of hard schreeuwen. Je krachtbron is te vinden middels mijn SSTRONG methode.

  • Self – jij bent het centrum van jouw universum, Jij moet leren omgaan met de weerstanden van het leven. Alles begint en eindigt bij jou.
  • Sensitivity – In hoeverre ben jij gewaar van datgene wat er in jou gebeurt. Je angsten, twijfel, terughoudendheid of je drang naar succes. wat zijn jouw drijfveren en wat zijn die van de ander? Ben jij in staat om dit waar te nemen?
  • Trust – Vertrouwen in je eigen kennis en kunde is van groot belang. Wat heb je nog nodig en van wie kun je hulp gebruiken om jezelf te versterken. Ben je in staat om anderen aan te vullen?
  • Reaction – Alles om je heen is continu in beweging, ook als je zelf stil staat. Het is aan jou hoe jij omgaat met de veranderende wereld om je heen. Ben je ontspannen, flexibel, creatief en authentiek genoeg?
  • Organization – Hoe jij je als mens fysiek en mentaal organiseert is essentieel voor jouw presence. Hoe is je ademhaling, heb je die onder controle en ben je in staat om onder druk en stress je rust te behouden. Lange tijd onder druk staan kan zeer vervelend uit pakken. Leer om jezelf juist te organiseren.
  • Next to the other – Wanneer je in je kracht komt te staan ben je in staat om op een juiste wijze in verbinding te komen met de ander en alles wat er om je heen gebeurt.
  • Go with the flow – Meebewegen is de kracht van de krijgskunst. Leer de zachte kracht te gebruiken door vanuit je stabiliteit mee te bewegen en in je kracht te blijven. Hierdoor verlies je jezelf niet en blijf je in verbinding.

Omgaan met tegengestelde belangen

Het waarmaken van persoonlijke doelstellingen of de strategische doelstellingen van een organisatie heeft alles te maken met het fenomeen STRIJD. Strijd komt voort uit tegengestelde belangen en het is de kunst om daarbij het overzicht te behouden en je niet uit balans te laten brengen. De S.S.T.R.O.N.G methode helpt jou om je hierin te versterken.

Martial Arts voor het bedrijfsleven

De oosterse krijgskunsten bevatten vele lessen voor het bedrijfsleven. Internationaal zijn er vele bedrijven die gebruik maken van de kennis en kunde die gehuisvest zijn in de martial arts. Deze kunnen zeer waardevol zijn voor het zakenleven. Want ook in de keiharde zakenwereld draait het om strijd maar ziet dat strijdveld er soms enkel wat anders uit….